Прес-центр29 листопада 2018, 15:11

Старшокласники Попаснянського району прийняли участь у II щорічній рольовій грі «Модель ООН»

Старшокласники Попаснянського району прийняли участь у II щорічній рольовій грі «Модель ООН».

29 листопада, за ініціативи Комишуваської громадської організації «КОМРОЗ» та підтримці Міжнародного благодійного фонду «Восток-SOS» та під патронатом Попаснянської райдержадміністрації, в Попаснянському районі відбулася рольова гра для старшокласників «Модель ООН». Метою цього заходу стало формування нової української еліти в аспекті розвитку місцевого самоврядування.

Для проведення заходу свої двері вже вдруге гостинно відкрив Комишуваський навчально-виховний комплекс. Серед почесних гостей, які також прийняли участь в грі у якості глядачів, були голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, заступник голови Попаснянської міської ради Ірина Гапотченко, директор ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» Анатолій Нетюхайло, заступник начальника відділу освіти райдержадміністрації Валентина Шулік, директор районного методичного центру Олена Лагутіна та вчителі історії і правознавства загальноосвітніх шкіл.

Після офіційної частини, на якій гості привітали учасників з такою значною для них подією та побажали плідно попрацювати й знайти для себе щось нове та цікаве, відбулося представлення національних страв і костюмів країн-учасниць.

Далі учасники розпочали сумісна робота в комітетах з соціально-економічних питань та з прав людини. Триватиме засідання комітетів два дні і за підсумками учасники винесуть, відповідно обговорених проблем, резолюції та оберуть 10 найкращих спікерів. Переможці у подарунок отримають захоплюючу подорож до міста Київ, у якому відвідають посольство Литовської Республіки.

«Модель ООН» - захід, у якому молодь випробує себе у якості дипломатів, навчатиметься вести дискусію та отстоювати свою позицію, дізнається більше про сучасні міжнародні відносини, поточну міжнародну ситуацію та діяльність ООН у світі, створюватиме нове коло знайомств. Проте найголовніше  – участь у Моделі ООН для учасників  стимулюючим чинником прагнення до мирного вирішення політичних проблем, формуватиме навички та модель поведінки, які сприяють співробітництву учасників – «суб’єктів політики».