Прес-центр15 листопада 2018, 17:11

15 листопада відбулося урочисте відкриття Попаснянського мосту, який з’єднує Луганську та Донецьку області

На урочистості з нагоди такої важливої не лише для Попаснянського району, але й для всієї Луганської області, зібралися як представники 19 окремого мостового загону 26 об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту, так і жителі міста Попасна.

З вітальним словом до присутніх звернулися народний депутат України Артур Герасимов, заступник Командувача Об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення, генерал-лейтенант Олег Грунтковський, перший заступник, виконувач обов’язків голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь, голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков, голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, директор Регіональної філії «Донецька залізниця» Сергій Бугайов та Попаснянський міський голова Юрій Онищенко.

За вагомий внесок у розвиток транспортної інфраструктури України, професіоналізм, сумлінне виконання бойових завдань окремих військовослужбовців було нагороджено нагрудними знаками, іменною вогнепальною зброєю, подяками та грамотами.

Після відкриття гості першими пройшлися по відбудованому мосту, а потім відбулася демонстрація військово-будівельної техніки, за допомогою якої і проводилися відбудовчі роботи.

Свої музичні вітання з відкриття шляхопроводу присутнім подарував і військовий оркестр 194 понтонно-мостового загону.

Зазначимо, що на відбудову зруйнованого ще у 2014 році незаконними збройними формуваннями шляхопроводу буди виділені кошти зі спеціального державного фонду у розмірі більше 20 мільйонів гривень, з яких фактичні витрати склали 16,5 мільйонів, що надало змогу заощадити майже 5 мільйонів державних коштів.

Відтепер між містами Попасна і Бахмут відбудеться повноцінний рух автомобільного транспорту і це ще один крок, який наблизив нашу країну до перемоги над ворогом.