Прес-центр17 червня 2018, 06:06

16 червня в Попаснянському районі пройшов обласний фестиваль «Байбак-fest – 2018»

16 червня в Попаснянському районі пройшов черговий етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest – 2018». Цей фестиваль-конкурс щосезонно один раз на два роки крокує містами та районами Луганщини.

До участі у фестивалі долучилися майстри декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, виконавці, фольклорні, театральні, музичні, хореографічні колективи, ансамблі народної пісні із міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, а також Сватівського і Станично-Луганського районів. Попаснянський район представляли аматори народного мистецтва з Мирнодолинської, Вовчоярівської, Білогорівської селищних рад та Попаснянської міської.

Голова райдержадміністрації Сергій Шакун під час своєї урочистої промови зазначив, що фестиваль обласного рівня на попаснянській землі відбувається вперше, але не в останнє і є дуже важливою подією культурного життя як району, так і всієї області.

«Цей фестиваль є унікальним фестивалем української культури і фольклору. Особливо, тут на передовій, – зазначив він, –  «Байбак-fest – 2018» має позитивним чином вплинути на розвиток та укорінення народних традицій на Луганщині», – додав очільник та запросила присутніх відвідати всі конкурсні етапи фестивалю.

На головній площі міста відбувався святковий ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва. Вишиті сорочки та рушники перемежовувалися із майстерно виконаними виробами з бісеру, стрічок, тканин, деревини. Крім того, всі учасники фестивалю мали змогу поласувати кулінарними смаколиками, виготовленими за українськими народними рецептами.

Тим часом на центральній сцені міста просто неба проходила конкурсна програма з обрядових і родинно-побутових дійств. Цього разу вона була присвячена народним дитячим іграм, в яких приймали учать всі бажаючі.

А у районному Будинку культури в актовій залі учасники фестивалю демонстрували свою вправність з виконання народних пісень, танцю, музикування тощо.

Наступними естафету проведення фестивалю-конкурсу «Байбак-fest – 2018»  приймають Станично-Луганський (осінній етап) та Новоайдарський (зимовий етап) райони.

Літній етап «Байбак-fest – 2018» було організовано Луганським обласним центром народної творчості та Попаснянською районною державною адміністрацією.