Прес-центр27 листопада 2019, 10:11

16 днів проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. В Попаснянському районі також 25 листопада стартувала зазначена акція.

Основними завданнями її є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, активізація партнерського руху органів державної влади, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства, проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Проте, не лише державні органи та освітні заклади долучаються до акції. Активну участь у ній приймають і міжнародні організації. Зокрема, Міжнародна організація з міграції в Україні кожного року здійснює широкий спектр заходів у партнерстві з державними установами, неурядовими організаціями та іншими міжнародними організаціями для посилення механізмів виявлення та захисту постраждалих від торгівлі людьми в Україні. Цього разу цією організацією було підготовлено відеоролик «Небезпеку видно не одразу». Крім того, Міжнародною організацією з міграції заплановано ще низку заходів, які згодом будуть анонсуватися на сторінках Попаснянської райдержадміністрації.

https://www.youtube.com/watch?v=yjnQp7qdyW8