Прес-центр19 cічня 2018, 14:01

18 січня під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Шакуна відбулися загальні батьківські збори у Попаснянській багатопрофільній гімназії №25 з приводу утеплення фасаду будівлі МПП «Меркурій»

Наприкінці 2016 року до Державного фонду регіонального розвитку було надано проект з утеплення будівлі Попаснянської багатопрофільної гімназії №25, яким було передбачено майже чотири з половиною мільйони гривень. Пройшовши відповідну процедуру, конкурс виграла підрядна організація Мале приватне підприємство «Меркурій», яка запропонувала провести всі роботи зменшивши необхідний обсяг коштів на один мільйон гривень. Проте, за підсумками двох років, ремонтні роботи так і не були завершені, а на сьогоднішній день фірма пропонує додати для завершення проекту, той самий мільйон гривень, від яких вона «відмовилася», демпінгувавши під час проведення торгів.

Беручи до уваги таке зневажливе  відношення керівництва фірми до учнів, батьків, вчителів закладу, актив батьківського комітету запропонував провести загальношкільні батьківські збори.

18 січня за під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Шакуна та за участю керівництва відділу освіти та гімназії, в актовій залі зібралися для вирішення питання невдоволені батьки.

Анатолій Гупал – директор закладу, пояснив процедуру, відповідно до якої саме МПП «Меркурій» виграв тендер у 2016 році, детально ознайомив з проходженням робіт з підготовки проектно-кошторисної документації, темпами ремонту та причинами його неякісного виконання.

В ході жвавого обговорення, у батьків виникали питання, зокрема, щодо притягнення до відповідальності фірми у зв’язку із невиконанням запланованого обсягу робіт, або накладання на підрядну організацію штрафних санкцій, і взагалі присутнім було не зрозуміло – чому ні керівник підрядної організації, ні його заступник не приймають участь у зборах. Також, батьків цікавило – чи будуть взагалі завершені ремонтні роботи. Крім того, вони поцікавилися чи можна загальний вигляд школи зробити більш привабливішим, пофарбувавши в якісь кольори, щоб дітям було приємно ходити до школи.

Директор школи в черговий раз запевнив, що ремонт об’єкту все ж таки буде завершено і навесні фасад школи буде утеплений.

За підсумками, загальношкільний батьківський комітет висунув пропозицію утворити районну батьківську раду при Попаснянській райдержадміністрації, куди увійдуть також і представники від батьківського комітету гімназії, а керівництву району звернутися до голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза з приводу проведення незалежними експертними організаціями енерго- та фінансового аудиту. Крім того, було запропоновано дати учням самостійно визначитися із кольоровою гамою фасаду будівлі, провівши конкурс проектів серед старшокласників «Якою я бачу свою гімназію».