Прес-центр26 квітня 2018, 13:04

26 квітня на Попаснянщині відзначили 32 річницю з дня Чорнобильської трагедії

Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, вдови, їх рідні та близькі, школярі, керівники району, міста, численна громадськість 26 квітня вшанували пам’ять людей, які власним життям і здоров’ям затулили світ від атомного лиха.

Розпочалися заходи о 10 ранку біля пам’ятного знака «Учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» на площі Героїв.

Настоятель Свято-Миколаївського храму отець Михаїл разом із настоятелем храму Трьох Святителів отцем Віталієм відслужив панахиду за загиблими та померлими внаслідок катастрофи на ЧАЕС. Потім до присутніх звернувся заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Віталій Проскурко.

«Пройшло вже більше тридцяти років, але ще й сьогодні Чорнобиль є раною, що кропоче і не гоїться. Це страшна помилка, винних якої не знайдено і мабуть знайдено не буде», – промовив він. – «Шановні мої чорнобильці, я з вдячністю схиляю свою голову перед вашою мужністю і героїзмом, перед світлою пам'яттю загиблих. Вашому подвигу по ліквідації немає строку давності, він вимагає пам’яті, поваги і не забуття».

Також з промовами виступали представники міської та районної ради, керівник районної громадської організації «Союз Чорнобиль». В урочистій атмосфері вдовам та ліквідаторам вручалися матеріальні заохочення, а деякі чорнобильці, колишні працівники правоохоронних органів, отримали від Попаснянського відділу поліції знак народної пошани "За громадський подвиг".

Завершилися урочистості хвилиною мовчання та покладанням квітів.