Прес-центр29 серпня 2019, 11:08

29 серпня в Україні вшановується пам'ять загиблих захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

 З цього року 29 серпня за ініціативи Президента України вшановується пам'ять загиблих захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Саме наприкінці серпня 2014 року сталася трагедія під Іловайськом. Тоді, за офіційними даними, загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. 

Кожен з нас має пам’ятати, яку ціну покладено за кожний мирний день у наших містах, пам’ятати про тих, хто поклав своє життя за наш щоденний спокій, і про тих, хто сьогодні оберігає його вздовж лінії розмежування, крок за кроком звільняє нашу землю та не дає жодного шансу ворогу просунутися вперед.

Цього дня вшановуємо пам'ять про усіх, хто віддав своє життя за єдину, незалежну Україну, за нас з вами, за мир на рідній землі. Ми схиляємо голови у печалі і водночас захоплюємось цими сильними, мужніми чоловіками, гідними українцями і патріотами. 

Захисники України – наша гордість, завдяки яким Україна є і буде!

Слава Україні!

Слава нашим захисникам!