Прес-центр1 серпня 2018, 18:08

31 липня Сергій Шакун провів розширену апаратну нараду

30 липня, відповідно до поточного планування райдержадміністрації, відбулася розширена апаратна нарада під головуванням очільника району Сергія Шакуна. Участь у роботі прийняли перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Проскурко, заступник голови райдержадміністрації Карина Кошелєва, керівник апарату Вікторія Попова, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, організацій, підприємств та установ району, місцеві голови.
На початку наради керівник району наголосив присутнім керівникам на необхідність упорядкування відомчих територій до передбачуваного обласного святкування Дня незалежності у нашому районному центрі.
З доповіддю до першого питання «Про хід виконання медичної реформи в Попаснянському районі» виступила головний лікар Комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Гурова. Вона зазначила, що на сьогоднішній день реорганізація медичної галузі йде відповідно до загальнодержавного плану і, згідно розпорядження голови Попаснянської райдержадміністрації від 05 лютого поточного року №85, 27 липня Центр первинної допомоги набув нового статусу шляхом перереєстрації в Головному управлінні юстиції у Луганській області. Відтепер затверджуватиметься штатний розпис установи та продовжуватиметься укладання декларацій. Нагальною проблемою установи є кадрове не доукомплектування. У зв’язку із цим, згідно Загальнонаціональної кампанії «Обери свого лікаря», готується лист про надання дозволу терапевтам на збільшення максимально рекомендованої кількості пацієнтів.
У продовження медичної тематики з інформацією про впровадження страхової медицини в районі виступив заступник головного лікаря Комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня» Анатолій Бондаренко, який повідомив, що між лікарнею та однією із страхових компаній, яка тривалий час працює у сфері надання послуг добровільного медичного страхування, було підписано Угоду про співпрацю. Присутні були ознайомлені із основними напрямками роботи компанії, перевагами медичного страхування тощо.
З інформацією «Про діяльність уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції в Попаснянській райдержадміністрації» виступив головний спеціаліст юридичного відділу апарату райдержадміністрації Олег Сідоренко. Він поінформував учасників наради про те, що у Попаснянській райдержадміністрації введено відокремлену посаду спеціаліста із запобігання корупції та ознайомив присутніх із правовими обов’язками та завданнями уповноваженої особи.
З інформацією про недопущення розповсюдження в районі сказу доповідав головний спеціаліст безпеки та якості харчових продуктів та ветеринарної медицини Дмитро Баглік. Він акцентував увагу присутніх на тому, що сказ дуже небезпечна хвороба і з початку 2018 року в Попаснянському районі зареєстровано два її випадки – у селі Устинівка та місті Попасна. Задля недопущення розповсюдження сказу серед свійських тварин, він повідомив учасникам наради основні заходи з недопущення розповсюдження хвороби та наголосив на необхідності суворого дотримання на місцях заходів, які зазначено у районному Плані із запобігання та недопущення розповсюдження сказу.
У розділі «Різне» було висвітлено питання організації обласного свята з нагоди Дня незалежності України. Директор районного Будинку культури Яна Змитрович розповіла про план проведення свята, перелік заходів, розміщення майданчиків, участь територій у підготовці презентації Попаснянського району.