Прес-центр4 серпня 2021, 13:08

5 серпня в Україні почнуть діяти нові правила перетину кордону та проходження через контрольні пункти на окупованому Донбасі і через адмінмежу з Кримом

5 серпня в Україні почнуть діяти нові правила перетину кордону та проходження через контрольні пункти на окупованому Донбасі і через адмінмежу з Кримом.
Ключовою зміною є запровадження самоізоляції як для іноземців, так і для українців.
І громадяни України, й іноземці, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, підлягають самоізоляції. Строк самоізоляції становить 10 днів та розпочинається через 72 години з моменту перетину.
Дана норма не стосується осіб, які прибули з Росії, Індії та перебували на їх території більше ніж 7 днів протягом останніх 14 днів. Для них строк самоізоляції – 14 днів.
Самоізоляція не застосовується або припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину державного кордону. Дана норма не стосується осіб, які прибули з Росії та Індії.
️З повним переліком категорій осіб, хто не підпадає під самоізоляцію, можна ознайомитися за посиланням https://is.gd/89W58K