Прес-центр19 березня 2019, 13:03

Академічний ансамбль пісні й танцю Національної гвардії України вирушив у тур Луганщиною

«Ми несемо ковток мирного повітря!» - ансамбль гвардійців вирушив прифронтовими містами.

Першим містом українського Донбасу, де виступили артисти Академічного ансамблю пісні й танцю Національної гвардії України став Сєвєродонецьк. Таким чином стартували іміджеві заходи з нагоди п’ятої річниці відродження Національної гвардії України.

Серед артистів, які завітали на Луганщину Олексій Похвала. Нещодавно він отримав звання «Заслужений артист України». Віддав гвардійському ансамблю десять років своєї праці. Приїхав дарувати серце жінкам, які мешкають в районі проведення Операції об’єднаних сил.

«Наш пісенний десант приїхав привітати гвардійців з нашим святом – п’ятою річницею створення Національної гвардії. Але я також приїхав подарувати гарний настрій жінкам Луганщини та Донеччини, а також тим жінкам, хто служить в гвардії, а ще тим, хто сьогодні чекає бійців додому», – поділився Олексій Похвала

Вже п’ятий рік поспіль до українців Сходу їздить Заслужена артистка України Ганна Петраш. Каже, що за цей час полюбила цей край та його людей.

«Як тільки почалася війна у 2014 році, весь склад нашого колективу постійно їздив до Донецької та Луганської області. У Сєвєродонецьку ми вже, мабуть, п’ятий раз. Дуже приємно, коли зустрічають з посмішкою, чекають пісню, словом чекають, чекають позитивних вражень. Тому що зараз всім дуже важко. Але нам треба підтримувати одне одного. Ми несемо ковток мирного повітря!», – розповіла артистка естради та кіно Ганна Петраш

Червоною лінією через творчість ансамблю проходить українська етнічна самобутність. Яким чином це досягається, пояснила Заслужена артистка України Любов Волинець-Іванова, вона в колективі вже п’ятнадцять років. На Сході киянку вражає число троянд висаджених на клумбах та у садках.

«Наша фольклорна група складається артистів музикантів та співаків. Публіка сприймає класно, особливо старшого віку, бо вони за цим скучили. Наш ансамбль – доволі великий колектив: оркестр, хорова група, балет, є солісти (академісти, естрадники). Багато працюємо над народним напрямком», – каже солістка Любов Волинець-Іванова

Тур ансамблю охопить також Лисичанськ, Попасну, Мар’їнку та Світлодарськ. Разом з артистами стежками Сходу подорожують представники Іміджево-видавничого центру. Вони розповідають мешканцям прифронтової зони про те, що таке Національна гвардія України, та які є можливості кар’єрного та освітнього зростання в цій структурі.

Сергій Молотков

Максим Мороз

Богдан Кондратов.