Прес-центр13 березня 2018, 10:03

Акція «Першоцвіт-2018»

Щорічна традиційна акція «Першоцвіт» триватиме з лютого до червня.  Ця акція проводиться з метою охорони рідкісних видів рослин, які занесені до Червоної книги України та інших природоохоронних списків. Традиційно в заході візьмуть участь співробітники Держекоінспекції, Національної поліції, лісомисливських господарств, представники центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також засобів масової інформації та громадськість.

За порушення Порядку придбання чи збуту рослин, які занесені до Червоної книги України, відповідно до ст. 881 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штрафуватимуть на суму від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 3655 грн.). За порушення чи погіршення середовища зростання таких рослин, їх знищення або порушення умов вирощування у ботанічних садах, дендрологічних та зоологічних парках, що призвело до їх загибелі та пошкодження, відповідно до ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення  передбачено штрафи від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого (340 - 510 грн.) – для громадян та від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого (510 - 850 грн.) – для посадових осіб.

Попаснянська райдержадміністрація звертається з проханням відмовитись від збирання та придбання рослин, які занесені до Червоної книги України.

Не стимулюйте недобросовісних осіб, які протиправно реалізовують першоцвіти. Цим ви збережете природне надбання країни для майбутніх поколінь.

Давайте охороняти навколишнє природне середовище  разом.