Прес-центр20 грудня 2018, 14:12

Актуальний коментар: Тимофій Нечепуренко – Будівництво повітряної лінії електропередач надасть поштовх для розвитку інвестиційної складової всієї Луганської області

Одним із пілотних проектів, який впроваджується на території Попаснянського району в рамках презентованого наприкінці листопаду плану Регіонального розвитку Луганщини – є будівництво повітряної лінії електропередач потужністю 220 кВт, що з’єднуватиме Кремінский і Попаснянський район.

«Забезпечення стабільного електропостачання всієї півночі Луганської області – це основне завдання проекту з будівництва повітряної лінії електропередач, – прокоментував подію виконуючий обов’язки начальника відділу архітектури та містобудування Тимофій Нечепуренко, – Попаснянська райдержадміністрація виступила замовником детального плану території під розміщення відповідного об’єкту, який на теперішній час розроблено і затверджено в установленому законодавством порядку. Інвестором проекту виступила Національна енергетична компанія «Укренерго», проектантом – Державне підприємство «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД» з міста Києва», – зазначив він.

Кошти для реалізації проекту, а це понад 1,5 мільярди гривень, було виділено Національною енергетичною компанією «Укренерго». 138 тисяч з них склала розробка детального плану.

Відбуватиметься будівництво шляхом реконструкції підстанції «Ювілейна», що у Лисичанську та будівництва на території Кремінського району підстанції «Кремінська» потужністю 500 кВт. Нова лінія електропередач буде завдовжки 10 кілометрів і роботи з монтажу вже розпочаті. Так, на території Білогорівської селищної ради Попаснянського району вже змонтовано електроопори.

«Розробка зазначеного проекту стала нагально важливою у зв’язку із тим, що основне джерело енергопостачання території області перебуває у вкрай аварійному стані та розміщено поблизу лінії розмежування сторін, а деякі його частини взагалі знаходяться на території тимчасово непідконтрольній українській владі, – пояснив Тимофій Нечепуренко, – Крім того,  впровадження відповідного проекту надасть поштовх для розвитку інвестиційної складової як на території Попаснянського району, а це такі потужні підприємства, як ПРАТ «ЛІНІК», ТОВ «Азот» тощо, так і на території всієї Луганської області».