Прес-центр28 листопада 2019, 15:11

Батьки разом із дітьми прийняли участь у квесті до акції 16 днів проти насильства «Щаслива родина – успішна Україна»

Впродовж останніх років з 25 листопада по 10 грудня в усіх куточках світу   проходить міжнародна  акція «16 днів проти насильства». Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних проблем – насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та обов’язків жінок та чоловіків.

У рамках акції, яка розпочалася на Попаснянщині 25 листопада, соціальними службами району було розгорнуто активну просвітницьку роботу. Зокрема, вже було проведено семінар для жінок «Ми проти насилля», для родин, які опинились в складних життєвих обставинах, захід «Світ без насильства. Протидія різним формам насильства». А сьогодні, 28 листопада, управлінням соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації спільно із відділом освіти було організовано гру-квест «Щаслива родина – успішна Україна».

До участі у квесті долучилося 10 родин – батьки разом із дітьми – з п’яти шкіл міста Попасна, а сам квест проводили спеціалісти з відділу освіти, управління соціального захисту, центру надання соціальних послуг, відділу охорони здоров’я, служби у справах дітей райдержадміністрації, мобільної групи психологічної підтримки, Попаснянського відділу поліції та центру апробації.

Після перегляду відеоролика «Стоп насилля», учасники гри весело виконували завдання квесту. На кожному етапі їм розповідали про види насильства, способи його упередження, надавали інформацію про те, куди можна звернутися за допомогою. Завершився захід спільним флешмобом.