Прес-центр10 травня 2018, 18:05

Безпека громадян – запорука стабілізації ситуації та підвищення довіри в суспільстві, - Юрій Гарбуз

Посилення безпеки жителів Луганської області – один з головних пріоритетів у діяльності керівника області. Про це сьогодні, 10 травня, розповів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, підводячи підсумки роботи за два роки.

Так, з обласного бюджету було виділено 70,6 млн грн на реалізацію Регіональної цільової програми розвитку правоохоронної сфери та цивільного захисту населення  у Луганській області на 2016-2017 роки. Термін дії програми продовжено до 2019 року. Ці кошти пішли на оснащення сучасними засобами обласні структури цивільного захисту та силових органів.

«Ще два роки тому в області була більш напружена ситуація, і завдяки комплексу заходів її вдалося стабілізувати. Було налагоджено систему взаємодії правоохоронних органів, органів цивільного захисту та місцевої влади для боротьби зі злочинністю, а також попередження надзвичайних ситуацій та подолання їх наслідків», – зазначив Юрій Гарбуз.

За його словами, понад дві тисячі співробітників правоохоронних органів та цивільного захисту, які виїхали з тимчасово окупованих територій, аби виконувати свої обов’язки на контрольованій Україною частині Луганщини, гостро потребували в обладнанні та належних умовах роботи.

У рамках реалізації Програми, 19,5 млн грн було спрямовано на закупівлю трьох сучасних рятувальних машини, аварійно-рятувального устаткування систем спецзв’язку, засобів індивідуального захисту тощо для ГУ ДСНС в Луганській області. Близько 1,4 млн грн виділено на очищення території області від вибухонебезпечних предметів.

Для Головного управління Нацполіції в Луганській області, було придбано спецавтотранспорт, рентген-установку для виконання вибухових робіт, комп’ютерний поліграф, системи відеоспостереження тощо на загальну суму 11,9 млн грн.

На 10,2 млн грн закуплено засоби зв’язку, спеціалізовані автомобілі та устаткування для Управління СБУ в Луганській області.

Серед досягнень – створення Обласної рятувальної водолазної служби. Також було організовано надання безоплатної правової допомоги громадянам через мобільні консультативні пункти, бюро правової допомоги, громадські приймальні.

Нагадаємо, 5 травня 2018 року у Станиці Луганській відбулося урочисте відкриття Станично-Луганського відділу поліції ГУНП у Луганській області. Відділ обслуговуватиме територію, максимально наближену до лінії розмежування.  На придбання приміщення та його ремонт з обласного бюджету було виділено майже 5 млн грн.