Прес-центр26 cічня 2018, 15:01

Безпека поводження на водоймах взимку на льоду та при зимовій риболовлі.

Кожен повинен пам’ятати про небезпеку виходу на лід, а під час відлиги взагалі необхідно відмовитися від такої прогулянки. Щоб уникнути трагедій варто не допускати на лід дітей. Взимку досить часто змінюються погодні умови, тому кожен крок по кризі може стати останнім, а чергова рибалка можеоси ротити вашу сім’ю.

Нескладні правила поведінки на льоду, які допоможуть уберегтися від неприємностей

1. Якщо лід тонше 5-7 см - виходити на водойму небезпечно. Зазвичай надійний лід має зеленуватий, блакитний відтінок

2. Виходити на берег і заходити на лід безпечніше в місцях, розташованих над мілиною, і таких, які не покриті снігом. По тонкому льоду пересуватися краще за протоптаними доріжками.

3. Поодинці в цей період рибалити ризиковано. Якщо виїхали на риболовлю компанією, то не тісно на одному квадратному метрі. Якщо пересуваєтеся по льоду групою - йдіть ланцюгом, по одинці, інтервал повинен бути не менше 5 м. Перед тим як виходити на тонкий лід запасіться в обов'язковому порядку шматком мотузки, довжина якої 10-15 м.

Пам’ятайте! Кожен повинен знати про небезпеку виходу на лід. Щоб уникнути трагедій варто не допускати на лід дітей. Взимку досить часто змінюються погодні умови, тому кожен крок по кризі може стати останнім, а чергова рибалка може осиротити вашу сім’ю.

Попаснянське МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області попереджає! Дотримуйтесь правил поведінки на водоймах взимку на льоду та при зимовій риболовлі!

Пам’ятайте, на вас чекають вдома!