Прес-центр16 травня 2019, 15:05

Цікаво та незвично пройшло цьогоріч на Попаснянщині свято Вишиванки

16 травня на Попаснянщині відзначили День вишиванки – символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються та віросповідання.

З нагоди свята вишиті сорочки вдягнули керівники району та міста, працівники установ, організацій та учні загальноосвітніх закладів району.

Голова райдержадміністрації Сергій Шакун привітав присутніх зі святом та подякував за збереження українських звичаїв вишиванки, яка є душею нашого багатостраждального народу.

Розпочали урочистості зі святкової вишиванкової ходи. Учасники ходи у вишиванках пройшли вулицею Миру до площі Миру, де на них вже чекала розважальна програма.

Продовж всього святкування гарний настрій присутнім дарували танцювальні номери учнівських колективів закладів освіти Попаснянського району. Проте тільки танцювальним флешмобом святкування не обмежилося. Біля будівлі районної школи мистецтв працював благодійний ярмарок на якому учасники заходу мали змогу придбати різноманітні солодощі та учнівські поробки. Всі виручені кошти з ярмарку підуть на допомогу дітям, які наразі потребують дорогого лікування. Також присутні мали можливість відвідати майстер-класи з розпису тарілок та пряників.

По завершенню святкування голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун подякував учнівським колективам за участь у заході та відзначив їх грамотами, подяками та солодкими подарунками.