Прес-центр20 лютого 2020, 15:02

Делегація Попаснянського району прийняла участь в обласному обговоренні стратегій та планів роботи мобільних ЦНАПів

20 лютого у місті Сєверодонецьк в приміщенні Офісу ООН відбулось засідання обласної робочої групи з питання розроблення стратегій та планів роботи мобільних ЦНАП. Участь в обговоренні від Попаснянського району приймали керівник апарату Попаснянської райдержадміністрації Вікторія Попова, заступник Попаснянського міського голови Ірина Гапотченко, в.о. начальника відділу надання адміністративних послуг Олена Коваленко. Організаторами заходу від Луганської облдержадміністрації виступили Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин та Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму.

Передумовою для засідання робочої групи стало впровадження проєкту ПРООН «Мобільні центри надання адміністративних послуг для постраждалого від конфлікту населення Луганської та Донецької областей» та процеси реформування райдержадміністрацій.

Спеціаліст з місцевого управління та адміністративних послуг ПРООН ознайомив присутніх з етапами реалізації зазначеного проекту. Програмою розвитку ООН будуть закуплені п’ять мобільних ЦНАП на базі вантажного автомобіля, які будуть мати чотири робочі місця та оснащені всім необхідним обладнанням для надання адміністративних та суміжних послуг у віддалених населених пунктах та на КПВВ, а саме, у населених пунктах Новоайдарського, Попаснянського, Станично-Луганського районів та  підпорядкованих місту Сєверодонецьк.

Після презентації відбулося обговорення процесу реалізації проекту всіма учасниками заходу та окреслення подальших кроків співробітництва. Зокрема, обговорювалися питання розробки маршрутів мобільних ЦНАП, оснащення пунктів-зупинок електроенергією для роботи автомобіля, необхідні відомості для внесення у інформаційну брошуру та до мобільного додатку, які планується випустити з метою поширення інформації про мобільні ЦНАП.