Прес-центр18 грудня 2018, 11:12

Делегація Попаснянського району взяла участь у Об’єднавчому соборі в Києві

15 рудня відбулася значуща подія для всієї України – на Об’єднавчому соборі було створено Українську Автокефальну Помісну Православну Церкву. Чимало вірян зі всієї країни в цей день зібралося на Софійській площі у Києві з нагоди такої значної події. Була присутня на Об’єднавчому соборі і делегація Попаснянської райдержадміністрації на чолі із головою Сергієм Шакуном. 
«Ця подія є знаковою для всього українського народу, – прокоментував Об’єднавчий собор Сергій Шакун, – Вона означає не просто створення єдиної помісної православної церкви, а й остаточне об’єднання нашої держави, підкреслює її незалежність та суверенність. І відбулася вона виключно завдяки рішучості Президента Петра Порошенка та підтримці Вселенського патріарху Варфоломія», – додав він.
Ще одним доказом, що Україна єдина, стала зустріч на Софійській площі делегації Попаснянського району із побратимами Костопільщини, які також приїхали в цей день до Києва аби прийняти участь в урочистостях з нагоди утворення єдиної української церкви.
Нагадаємо, Меморандум про співпрацю з Костопільським районом Рівненської області було започатковано ще у 2016 році. Це був один із перших меморандумів, покликаний на створення міцних та дружніх стосунків в рамках проекту «Схід та Захід разом».