Прес-центр11 вересня 2019, 16:09

Делегація Попаснянського району взяла участь у засіданні колегії Державного архіву Луганської області

У Луганській облдержадміністрації проведено засідання колегії Державного архіву Луганської області, яке провела голова колегії, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Участь у засіданні колегії прийняли керівник апарату Попаснянської райдержадміністрації Вікторія Попова та начальник архівного відділу райдержадміністрації Кристина Хащенко.

Розпочали розгляд питань порядку денного з підбиття підсумків проведення комплексних перевірок діяльності служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів.

Значна увага приділена створенню належних умов для зберігання документів Національного архівного фонду і з кадрових питань, своєчасному науково-технічному опрацюванню документів, передачі документів Національного архівного фонду на зберігання до архівних установ області.

В ході засідання присутні обговорили ключові аспекти проведення реформи децентралізації влади перед архівними установами, що поставило низку питань в сфері архівної справи та діловодства на регіональному рівні.

Відповідно до вимог чинного законодавства, створені об’єднані територіальні громади як юридичні особи, у діяльності яких утворюються документи Національного архівного фонду, повинні вжити відповідних заходів щодо організації роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів, а сільським та селищним радам, які увійшли до складу ОТГ – провести експертизу цінності, здійснити науково-технічне опрацювання документів та передати документи Національного архівного фонду до архівних відділів райдержадміністрацій.