Прес-центр17 травня 2018, 11:05

Делегація від Попаснянського району відвідала місто Сокаль Львівської області

В рамках підписаної угоди про налагодження партнерських відносин між Львівською та Луганською областями 10 травня делегація Попаснянського району відвідала місто Сокаль Львівської області.

До складу делегації увійшли викладач по класу вокалу, керівник хору старших класів Попаснянської дитячої школи мистецтв Аліна Лісовець разом з вихованцями Філоненко Дариною, ІІ клас вокалу, Пригодою Данилом,  І клас вокалу, а також завідувач Вовчоярівського селишного будинку культури Валентина Буряк та  її вихованка Тетяна Нескородова, вокалістка Вокального Ансамблю «Струмочок» Вовчоярівського селищного будинку культури. Очолила делегацію начальник відділу культури Попаснянської райдержадміністрації Ольга Калюжна.

Зустрічали попаснян на Львівщині голова Сокальської райдержадміністрації Роман Токай та начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігії Сокальської райдержадміністрації Мирослава Михайлюк. Вони люб’язно запросили Попаснянський район прийняти участь у ХХІV міжрегіональному фестивалі-конкурсі дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Мамині зіроньки – 2018».

Під час перебування на Сокальшіні Ольга Калюжна відвідала місцеві заклади культури: дитячу районну бібліотеку та центральну районну бібліотеку, а також дитячу школу мистецтв. В школі мистецтв пані Ольга познайомилась із завідуючою відділом та авторкою музики на слова пісень для діточок Ольгою Пенюк-Водоніс, яка подарувала авторські книжки Попаснянській малечі.

12 травня відбувся фестиваль-конкурс дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Мамині зіроньки – 2018». Наші діти презентували конкурсну програму, яка складалась з двох пісень, присвячених матері, адже захід щорічно проводиться у День Матері. Наступного дня під час гала-концерту діти Попаснянщини також виступили з піснею та були нагороджені дипломами і коштовними подарунками. Подячними грамотами були нагороджені і викладачі.

Після гала-концерту попаснянська делегація відвідала  Філію Львівського історичного музею «Людина, земля, всесвіт».

За підсумками поїздки, для продовження та укріплення партнерських відносин, представники обох райдержадміністрацій обговорили сумісні заходи, які передбачають участь і Сокальського районного народного дому, і Попаснянського районного будинку культури. Ці заходи зараз перебувають у стані погодження. Крім того, Ольга Калюжна запропонувала членами журі фестивалю «Мамині зіроньки – 2018» завітати на Попаснянщину і прийняти участь в місцевому фестивалі.

Наостанок голова Сокальського районної ради Микола Пасько, в рамках  підписаної в ці дні угоди між Попаснянською райдержадміністрацією та Сокальською районною радою, люб’язно запропонував запланувати та здійснити поїздку делегації дітей з Попаснянського району до Польщі.