Прес-центр17 серпня 2018, 11:08

Державне підприємство "Первомайськвугілля" працюватиме

На сьогоднішній день склалася вкрай складна ситуація на Державному підприємстві «Первомайськвугілля», що на Луганщині. Розвиток вугільної промисловості завжди був складним сектором економіки. Періодично виникаючі проблеми не відразу вдавалося вирішити, а особливо в регіоні, якій потерпає від російської агресії. Не дивлячись на заміну керівництва підприємства на ДП "Первомайськвугілля" на більш дієве та прогресивно налаштоване, проблем не поменшало. Першим випробуванням для його керівного складу стало підтоплення шахти «Золоте», яка найближче розташована до шахт, що знаходяться на тимчасово непідконтрольній території – «Голубівська» та «Первомайська». Залучившись підтримкою обласної та районної влади, керівництво підприємства постійно намагалося подолати проблему. Черговим випробуванням стало нещодавня спроба рейдерського захоплення шахти «Гірська» цього ж державного підприємства. Та спільними зусиллями шахту вдалося відстояти і також, завдяки спільним зусиллям влади та працівників шахти, вдалося залишити на посаді виконуючого обов’язки генерального директора Артура Мірумяна. 
«Завдяки зусиллям колективу ДП «Первомайськвугілля», генерального директора за рішенням суду, було поновлено на своїй посаді. Державне підприємство нарешті відновило свою роботу, Золоте з полегшенням видохнуло, бо у людей знову з’явилася надія» – зазначив у своєму пості на Фейсбуці керівник ВЦА міста Золоте та села Катеринівка Костянтин Ільченко. В той же час голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун запевнив, що районна військово-цивльна адміністрація не допустить погіршення соціально-економічної обстановки в регіоні, тим більш в умовах війни, коли це може бути дуже небезпечно і грати на руку країні агресора.
«Навіть в таких складних умовах, як ті, що склалися в Попаснянському районі, можна втілювати в життя перспективні інфраструктурні проекти і, як говорив на прес-конференції Роберт Родванський, порівнняно невеликим разовим фінансуванням можна перевести область і, як її складову, Попаснянський район із статусу бюджетодефіцитної в статус бюджетопрофіцитної», – зазначив очільник району.