Прес-центр7 травня 2018, 14:05

Директор обласного департаменту агропромислового розвитку провела зустріч щодо роз’яснення дії державних та обласних програм з підтримки сільського господарства

Одним із кроків України до європейської інтеграції є впровадження проєвропейських реформ. «Першими ластівками» в цьому напрямку стали реформи в сфері освіти та медицини. З 01 липня поточного року розпочнеться реформування сільськогосподарської галузі. Для цього урядом країни було розроблено декілька програм, які допоможуть поступово реформувати сільське господарство та підтримати фермерів.

Для детального роз’яснення дії державних та обласних програм з підтримки сільського господарства 05 травня до Попаснянської райдержадміністрації приїхала директор Департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА Лариса Бичкова. Зустрічали директора департаменту та разом з нею приймали участь у зустрічі перший заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Віталій Проскурко, заступник голови Карина Кушелєва та посадовці управління агропромислового розвитку.

На зустріч із директором департаменту прийшли не лише представники органів місцевого самоврядування, але й керівники фермерських господарств.

Лариса Бичкова детально роз’яснила запрошеним на зустріч умови дії Програми: строки подання документів на утримання великої рогатої худоби, можливості відповідно до яких можна отримати державну та обласну допомогу. Жваво обговорювалося питання щодо отримання спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб. Присутніх цікавив механізм та строки отримання дотації, а також вік та категорії телят, які підпадають під дію цієї Програми.

Наостанок пані Лариса завітала до  Товариства з обмеженою відповідальністю «Схід Агро». На місці вона обговорила питання щодо необхідності залучення інвестицій для подальшого розвитку цього підприємства.