Прес-центр26 вересня 2017, 19:09

Діти - наше майбутнє

Однією зі складових нашого майбуття є правильне виховання підростаючого покоління. Саме тому, загальнодержавна політика спрямована, перш за все, на створення сприятливих умов для розвитку дітей та підлітків і їхньої подальшої самореалізації. Розуміючи цю просту істину, останнім часом все більше проектів як загальнодержавного, так і місцевого рівнів спрямовані саме на створення сприятливих умов для розвитку дітлахів. Не виключенням є і Попаснянський район. Як раз з метою покращення умов фізичного виховання і було проведено головою райдержадміністрації Сергієм Шакуном 26 вересня робочу нараду з вчителями фізичної культури освітніх закладів району та тренерами Дитячо-юнацької спортивної школи.
Розпочалася нарада виступом керівника районного методичного об’єднання вчителів фізичної культури Анатолієм Береславським, який озвучив три основні питання, що потребують вирішення. Перш за все, він звернув увагу голови на незадовільний стан спортивних залів, в наслідок чого іноді стає неможливим впроваджувати програмні модулі з фізичного виховання. По-друге, керівник методоб’єднання зауважив на відсутності спортивних гуртків, що також негативно впливає на розвиток фізичної культури в районі. І по-трете, він наголосив на необхідності залучення професійних кадрів – тренерів до роботи в цій освітній галузі.
В ході жвавого діалогу, який виник під час наради, розглядалися можливі варіанти подолання окреслених проблем. Так, для покращення матеріальної бази та оснащення спортивних залів відповідно до державних стандартів, Сергій Вікторович запропонував представникам фізичної освіти створити громадську організацію, яка б могла долучати до роботи в цьому напрямку міжнародних інвесторів. А для залучення якомога більшої кількості дітей до спортивного виховання, очільник району запропонував долучити дітлахів з Врубівки та Комишувахи до місцевого пілотного проекту зі спорту, сутність якого полягає у підвезенні дітей зазначених населених пунктів на тренування до Дитячо-юнацької спортивної школи у місті Попасна. Крім того, Сергій Шакун запропонував зробити логістичний аналіз оптимального маршруту сполучення між містами Золоте і Гірське та іншими прилеглими населеними пунктами, з метою визначення оптимального місця для тренування дітей. Окремо голова надав доручення завідувачу сектору молоді та спорту Едуарду Гаврашенко написати відповідні запити до вищих навчальних закладів і долучити до роботи в Попаснянському районі нові спортивні кадри, пообіцявши натомість на належному рівні організувати їхній побут.
«Лише за умови створення належним чином якісної технічної бази для розвитку фізичного виховання дітей та молоді, з’явиться підгрунтя для майбутніх рекордів, - пояснив очільник. – Я не кажу, що вже завтра ми змінимо ситуацію на краще, але поступово разом ми подолаємо всі перешкоди».
Закінчилася нарада приємною несподіванкою: окремих вчителів фізичної культури та спорту голова відзначив Подячними листами за сумлінну роботу та відданість своїй справі.