Прес-центр28 вересня 2018, 15:09

Діяльність порубки лісу на контролі очільника району

28 вересня відбувся виїзний огляд місця вирубки лісу на території Врубівської селищної ради. Оглядини проводив голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун разом з керівником Сєвєродонецького лісомисливського господарства, поліцією, державною екологічною інспекцією та начальниками  структурних підрозділів райдержадміністрації.

По прибуттю на місце делегація з’ясувала, що вирубка лісу призупинена. Отже, усне доручення Сергія Шакуна щодо призупинення вирубки лісу, надане на минулій нараді, присвяченій цьому питанню, було виконане. Близько півгодини делегація оглядала ділянку порубки, вирубані дерева, з’ясовувала чи є вони діловою деревиною, яка може простояти ще кілька років або навіть десятки років.

Для детального з’ясування процесу підготовки та проведення порубки дерев, відповідності до чинного законодавства взагалі всіх документів, що регламентують цей процес, голова району направив до лісомисливського господарства начальника управління економічного розвитку Романа Колесника.

На місці Роман Колесник виявив, що документація відповідає нормам законодавства, на території господарства є два виробництва, які проводять переробку порубаних дерев та потім реалізовують деревину, а отримані кошти йдуть виключно на потреби підприємства – покриття витрат та виплату заробітної плати працівникам ЛМГ.

Одначе, за підсумками виїзного огляду було прийнято спільне рішення написати запит до екологічної інспекції з метою проведення експертизи та надання офіційних висновків.