Прес-центр12 серпня 2019, 16:08

Для дітей-сиріт Попаснянського району придбають житло за бюджетні кошти

Законом України «Про державний бюджет» передбачено субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм, виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Відповідно до вищевказаного Закону з державного бюджету на придбання житла або грошової компенсації та поліпшення житлових умов для дітей відповідних категорій Попаснянщини у 2019 році будуть виділені певні кошти.

Також, відповідно до зазначеного Закону, було створено комісію з розгляду питань придбання житла або виділення відповідної компенсації.

Перше засідання комісії відбулося 09 серпня. На засіданні розглядалися питання щодо визначення напрямів та об’єктів, на які будуть спрямовані кошти субвенції з державного бюджету, вивчалися списки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування, та осіб з їх числа, які не забезпечені житлом, та перебувають на квартирному обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

12 серпня відбулося друге засідання Попаснянської районної комісії з розгляду питань придбання житла або виділення відповідної компенсації.

Цього разу члени комісії опрацювали заяви від осіб зазначених категорій, особисто з кожним поспілкувалися та склали списки для їх подальшого подання до аналогічної обласної комісії. Загалом було розглянуто 19 заяв.

Робота комісії продовжується.