Прес-центр8 лютого 2018, 13:02

Для дівчат-старшокласниць проведено профілактично-виховний захід з попередження онкозахворювань

08 лютого керівник апарату Вікторія Попова  взяла участь у профілактично-виховному заході для дівчат-старшокласниць з попередження жіночих онкологічних захворювань.

Розпочався захід вступним словом керівника апарату райдержадміністрації. Вона зауважили, що з кожним роком число онкологічних хворих постійно зростає і така тенденція, перш за все, пов’язана із стресами, шкідливими звичками, забрудненням навколишнього середовища, спадковістю тощо. «Тож, краще попередити захворювання, ніж його лікувати. Саме тому, ми зібралися з вами поспілкуватися на таку, вкрай делікатну тему», – завершила свій виступ Вікторія Юріївна.

Районний лікар-онколог Тамара Шпакова розповіла дівчатам про стан онкозахворюваності в районі, види жіночих онкологій, які притаманні для нашого регіону, методи профілактики та попередження виникнення такого страшного захворювання. В першу чергу, вона наголосила на тому, що під первинною профілактикою раку розуміють попередження передпухлинних змін шляхом корекції способу життя, відмови від шкідливих звичок, вживання вітамінів та дотримання здорового способу життя і режиму дня. Крім того, обов’язковим є відвідування раз на пів року, а у разі появи якихось незрозумілих симптомів – негайно, жіночого лікаря. Не оминула Тамара Шпакова і правила самостійного огляду і контролю молочних залоз.

На останок Вікторія Попова подякувала всім за увагу, ще раз наголосила на важливості тематики заходу та додала, що на сьогоднішній день в районі триває медична реформа, відповідно до якої закуповується нове обладнання в лікарні та поліклініки, запрошуються нові молоді спеціалісти, яких вкрай не вистачає медичним закладам, а враховуючи вік дівчаток, в них є реальна можливість отримати спеціальність лікаря будь-якого спеціалізації і працювати в Попаснянських закладах охорони здоров’я.