Прес-центр10 квітня 2019, 14:04

Для старшокласників провели профорієнтацію

За ініціативи відділу охорони здоров'я Попаснянської райдержадміністрації на базі навчальних закладів Попаснянського району розпочалася профорієнтаційна робота серед учнів 9 -11 класів.

09 квітня заступник головного лікаря Комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня» Анатолій Бондаренко з метою проведення профорієнтації відвідав всі навчальні заклади міста Попасна.

Він ознайомив учнів із роботою медичної галузі. Зокрема, Анатолій Бондаренко розповів учнівській молоді про роботу лікарів різних галузей, про важливість збереження здоров'я населення та профілактику щодо попередження виникнення захворювань. Також він повідомив, що здобути професію лікаря можна у Луганському державному медичному університеті за бюджетні кошти із подальшим проходження інтернатури на базі місцевої лікарні з наступним працевлаштуванням.

Учням продемонстрували медичне обладнання, закуплене для лікарні у 2018 році та ознайомили із умовами праці в медичних закладах. Крім того, було акцентовано увагу, що, у разі необхідності, молодих спеціалістів за державний кошт з місцевого бюджету забезпечують житлом.

Профорієнтаційна робота продовжуватиметься ще тиждень, протягом якого учнівську молодь ознайомлять із роботою Комунального некомерційного підприємства «Попаснянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».