Прес-центр20 листопада 2019, 15:11

Для учнів 8-х класів з нагоди Дня Гідності та Свободи провели урок пам’яті «Тернистий шлях до свободи»

21 листопада Україна відзначатиме День Гідності та Свободи. Цей день об’єднує дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Пам'ять про буремні події тих років повинна зберегтися та примножитися, передаючись з покоління в покоління.

Саме тому, напередодні 21 листопада у Попаснянському районному краєзнавчому музеї були створені тематичні виставки  «Гідність та свобода України» і «Небесна сотня», а для учнів 8-го класу Попаснянської багатопрофільної гімназії – проведено урок  пам’яті  «Тернистий шлях до свободи». Долучитися до заходу директорка музею запросила також бійців батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького: старшого лейтенанта Володимира Пастушка і старших солдатів Івна Окоєв та Дмитра Голуба.

Час пам’яті традиційно розпочався з Гімну України, потім учням презентували тематичні експозиції, а відеоролики  розширили і доповнили донесену до школярів інформацію. Після декламації віршів, Іван Окоєв разом із Володимиром Пастушком розповіли дітям про події Майдану 2013 року. До речі, ці двоє бійців приймали безпосередню участь у подіях на Майдані у 2013-2014 роках. Наостанок Володимир Пастушок під гітару виконав патріотичні пісні. Завершився урок хвилиною мовчання на знак пам’яті про тих, хто ціною свого життя став на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.