Прес-центр10 квітня 2018, 16:04

До Дня перемоги особи пільгових категорій отримають грошову допомогу

10 квітня під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна відбулася нарада з питань організації виплат грошової допомоги до Дня перемоги над нацизмом у другій світовій війні.

З інформацією про розмір та порядок виплати щорічної грошової допомоги приуроченої до цієї дати виступила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Скребцова. Вона зазначила, що  Кабінетом Міністрів України 14 березня було прийнято постанову №170, в якій детально прописано механізм нарахування та здійснення виплат. Так, в Попаснянському районі, із загальної чисельності осіб у 32 тисячі відповідних пільгових категорій в Луганській області, виплату до свята отримають 1494 особи. А саме: особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні та неповнолітні в’язні концтаборів, особи з інвалідністю загального захворювання, трудового каліцтва, учасники бойових дій, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих в наслідок війни, члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) загиблих учасників бойових дій, жертви нацистських переслідувань.

Станом на 10 квітня списки всіх пільгових категорій, які підпадають під дію зазначеної постанови, передані до Попаснянського відділення Головного управління казначейської служби України і проплати вже здійснено.

На останок Наталія Скребцова наголосила, що особи, які не отримають грошову допомогу до 05 травня, мають право звернутися за нею до районного органу соціального захисту населення за місцем реєстрації та отримати до 30 вересня поточного року.