Прес-центр6 квітня 2019, 22:04

До міста Золоте Попаснянського району з робочим візитом приїхали американські представники Міжнародної кризової групи

З початком бойових дій на Сході України чимало міжнародних представництв налагодило співпрацю із місцевою владою не лише задля надання допомоги місцевому населенню у подолані наслідків страшних подій 2014 – 2019 років, але й для того, щоб напрацювати дієвий план з розв'язання озброєного конфлікту. Робота в цьому напрямку не призупинялася ні на мить. Саме тому сьогодні – 06 квітня – до міста Золоте Попаснянського району, яке останнім часом більше за всі інші «гарячі» точки Луганської області постраждало внаслідок підступних обстрілів проросійських бойовиків, з робочим візитом приїхали американські представники Міжнародної кризової групи Ольга Олікер та Катарін Квін Джадж.

Основним їхнім завданням було ознайомитися із прифронтовим містом і роботою контрольного пункту в’їзду-виїзду «Золоте» та налагодити спільну роботу з районною і місцевою владою.

Не дивлячись на потужний обстріл, що розпочався сьогодні пообіді в районі Золотого, гості відвідали фельдшерсько-акушерський пункт Золотого-4 («шахта Родіна»), поспілкувалися із його відвідувачами, місцевими жителями селища, ознайомилися із умовами перетину КППВ «Золоте» з української сторони, а на останок провели робочу зустріч із представниками влади – головою Попаснянської райдержадміністрації Сергієм Шакуном, керівником ВЦА міста Золоте та села Катеринівка, а також із начальником відділення СВСОС п-к О. Дем'янчуком, місцевими активістами та представниками міжнародних організацій, які працюють у Золотому.

За підсумками зустрічі сторонами були напрацьовані подальші вектори співпраці.