Прес-центр11 липня 2020, 13:07

До Попасної прибув пасажирський потяг сполученням «Київ – Попасна»

Сьогодні – 11 липня – вперше за останні шість років на станцію Попасна прибув пасажирський потяг сполученням «Київ – Попасна». Зазначений рейс, як і низку інших, було скасовано шість років тому, коли Урядом країни було оголошено проведення на території Луганської області АТО/ООС.

Ця подія стала знаковою для Попаснянського району, адже розвиток залізничного сполучення на сході України має велике логістичне значення як для Попаснянського району і Луганської області, так й в цілому для всієї країни.

Серед перших пасажирів, які прибули до Попасної, був очільник Луганської області Сергій Гайдай. Зустрічали його голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко, начальник структурного підрозділу «Станція Попасна» Регіональної філії «Донецька залізниця» Олександр Сеньків та начальник вокзалу Світлана Кравцова.

Керівництво області та району відзначили Подячними листами представників залізниці, вручили їм сувеніри, а Роман Власенко особисто подякував голові Луганської облдержадміністрації за лобіювання питання з відновлення рейсу «Київ – Попасна» на державному рівні.

Наостанок гості пройшлися пероном, оглянули літературно-історичну пам’ятку «Історичний кип'ятильник», присвячену персонажу роману Іллі Ільфа та Євгенія Петрова «Дванадцять стільців» отцю Федору, та ознайомилися із роботою вокзалу.

Відтепер цей поїзд курсуватиме рейсом «Київ – Попасна» на постійній основі. З розкладом його руху, а також з питань придбання на нього квитків можна ознайомитися, пройшовши за посиланням: https://uz.gov.ua/passengers/timetable/?ntrain=66481&by_id=1