Прес-центр10 серпня 2018, 00:08

До Попаснянського району завітала німецька оперна співачка Ясмін Етезадзаде

В рамках міжнародного проекту «Музику чутно крізь стіни» до 27-ї річниці Дня незалежності України в Луганському обласному українському драматичному театрі проходитиме прем’єра опери Амадея Моцарта «Дон Жуан». Участь в цьому проекті приймають артисти та музиканти з багатьох країн Західної та Центральної Європи. Одну з головних ролей в опері гратиме німецька оперна діва Ясмін Етезадзаде. Яскравий образ Ельвіри, створений Ясмін під час підготовки до виступу, став родзинкою її виступу в Попасній.

Відбулася зустріч з оперною співачкою 09 серпня в актовій залі Попаснянської районної дитячої школи мистецтв. На таку несподівану та хвилюючу подію зібралося чимало поціновувачів справжнього мистецтва.

В ході зустрічі Ясмін Етезадзаде, куратор проекту Петер Шварц та директор Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв Марина Яворська розповіли присутнім про ідею виникнення проекту, його учасників, етапи підготовки та остаточну реалізацію. Крім того, пані Ясмін розповіла, як вона розкривала образ Ельвіри в ході підготовки опери. Характеристики героїні вона супроводжувала аріями з опери «Дон Жуан» у супроводі фортепіано. Неперевершене виконання арій кожного разу викликало шквал аплодисментів.

Наостанок між глядачами та учасниками проекту відбулося живе спілкування. Глядачі цікавилися творчим шляхом діви, її музичними вподобаннями, творчим доробком.

В урочистій атмосфері заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Карина Кошелєва вручила учасникам проекту Подяки та квіти, а всі бажаючі мали змогу сфотографуватися із гостями на добру пам'ять.