Прес-центр17 грудня 2018, 17:12

До Попаснянського району знову завітали гості з Латвійської Республіки

17 грудня до Попаснянського району завітали гості: головний капелан Збройних сил Латвії Елмар Пляшвін та капелан Збройних сил України Володимир Стрельцов. Разом із ними до складу делегації також увійшли представники Національної гвардії України. Гостей радо зустрічав очільник Попаснянського району Сергій Шакун.

Відразу по приїзду латвійські друзі передали голові району гуманітарну допомогу. Цю допомогу для найнужденіших верств населення Попаснянського району збирали громадяни Латвійської Республіки разом із представниками української діаспори, а допомогли доставити її та розвантажити – військовослужбовці Національної гвардії України. Допомогу розмістили у приміщенні Територіального центру, а потім передаватимуть до місцевих рад, які знаходяться на лінії зіткнення. Так, до п’ятитонного вантажу увійшли: кухонне знаряддя, дитячі ліжечка, теплі речі, іграшки, ковдри, постільна білизна тощо.

Потім гості на чолі із головою райдержадміністрації вирушили до Золотівської загальноосвітньої школи №7, що знаходиться на самісінькій лінії розмежування у місті Золоте-4 або, як ще його називають місцеві мешканці, у селищі «Шахта Родіна». В урочистій атмосфері Елмар Пляшвін подарував директору золотівського навчально-освітнього закладу проектор та екран для проведення виховних годин і дозвілля та привітав учнів із прийдешніми новорічними святами. Крім того, дітям були подаровані дитячі іграшки, книжки, розмальовки та деякі речі.

За підсумками зустрічі сторони домовилися незабаром зібрати делегацію попаснянських дітлахів і відправити її до Латвійської Республіки на канікули.

Нагадаємо, латвійські друзі вже втретє приїжджають до Попаснянського району та вчетверте передають гуманітарну допомогу.

Від імені мешканців Попаснянщини райдержадміністрація щиро дякує побратимам за допомогу та чекає на нові зустрічі.