Прес-центр5 листопада 2018, 17:11

До Троїцької школи завітали гості з Японії

В рамках продовження реалізації проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», який впроваджується в Попаснянському районі Міжнародною організацією з міграції Агенції ООН за фінансової підтримки Уряду Японії, у Троїцькій філії опорного навчального закладу Попаснянської ЗОШ №1 відбувся ремонт другого поверху закладу та гігієнічних кімнат.

Оглянути проведені роботи та ознайомитися із життям у прифронтовому селі, 05 листопада до навчально-освітнього закладу завітала делегація з Японії на чолі із послом Японії в Україні Шігекі Сумі. Супроводжував гостей із Японії голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун.

Гостям презентували оновлений другий поверх, відремонтовані вбиральні, а потім ознайомили з іншими нагальними потребами закладу, головною з яких на сьогоднішній день є зруйнована проросійськими бойовиками спортивна зала.

Наостанок делегація із Японії разом із керівництвом району відвідала інтерактивний урок в рамках реалізації Всеукраїнського проекту «Нова українська школа», який проводився для учнів 1 – 4 класів. Дітлахи разом із гостями приймали участь в інтерактивних іграх, співали пісня ті декламували вірші.

Сергій Шакун подякував представникам дружньої країни за активну підтримку та запросив у гості для подальшого налагодження ділових відносин і продовження плідної співпраці.

Нагадаємо, що нещодавно за підтримки Уряду Японії, в рамках цього ж проекту, було повністю переоснащено та модернізовано районну бібліотечну систему.