Прес-центр21 жовтня 2019, 16:10

До ювілею Зірки Мензатюк у бібліотеці провели stori-timе «Казковий світ Зірки Мензатюк»

21 жовтня виповнюється 65 років з дня народження української дитячої письменниці Зірки Мензатюк. До ювілею письменниці бібліотекарі Попаснянської районної бібліотечної системи провели stori-timе «Казковий світ Зірки Мензатюк» по книзі «Чарівні слова», що присвячена незвіданим таємницям рідної мови.

Захід відбувався у шостій бібліотечній філії, що розташована у мікрорайоні «Черьомушки» міста Попасна. До речі, Stori-timе це форма роботи, коли бібліотекар разом із дітьми читає книгу, майструє, грає, а потім всі разом виконують завдання, пов'язані з прочитаним.

Діти із задоволенням під час заходу познайомилися з біографією та творчим шляхом письменниці, подивившись відео презентацію, прочитали в голос казочку «Бешкетливі слова» про паліндроми, або слова «раки», а потім вигадували нові слова-поліндроми та навіть вирази.

Із казочки «Пригоди з м'яким знаком» учасники заходу з’ясували важливість літери «М'який знак» та виправляли помилки головного героя казки – Василька – вигадуючи цікаві історії про м’який знак.

Наостанок діти із захопленням познайомилися із казкою «Золоте серце», в якій йшлося про пряме та переносне значення слів. Вони малювали дочок головного героя казки царя Золотодара та «золоте серце» найменшої царівни.

Виявилося – читати разом вголос цікаво, смішно, весело і захопливо.

Дітям сподобався новий формат читання книг. Так вони переконалися, що читання може бути не лише корисним, але й цікавим і захопливим заняттям.