Прес-центр21 липня 2017, 08:07

Дотримання правил поведінки на воді - запорука безпеки

19 липня співробітниками ювенальної превенції СП Попаснянського ВП сумісно зі співробітниками Попаснянського МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області в місті Попасна була організована зустріч з дітьми з метою доведення правил поведінки на воді  у літній період.

Так як в літній період часу неповнолітні не дотримуються елементарних правил поведінки на воді, піддаючи небезпеки своє життя, інспекторами з ЮП СП Попаснянського ВП ГУНП в Луганській області капітаном поліції Хорольською М. В. та лейтенантом поліції Гончарук А. В., а також провідними інспекторами Попаснянського МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області ст. лейтенантом цивільного захисту Долженко О. Ю., лейтенантом  цивільного захисту Сушко О. А., та сержантом  цивільного захисту Літовченко Р. М. була проведена лекція про те, як слід поводитися на воді, що потрібно робити і куди дзвонити у разі непередбаченої ситуації.

Фахівці довели до юнаків, що порушення правил поведінки при перебуванні біля водоймищ тягнуть за собою важкі наслідки, аж до утоплення. Тому, кожен повинен постійно дотримуватися заходів безпеки на воді та вміти надавати допомогу потерпілим. Щоб уникнути біди, необхідно суворо дотримуватися простих правил поведінки на воді.

Інспектори нагадали, що купатися можна тільки в місцях, спеціально обладнаних для купання, при цьому не запливати далеко від берега та не штовхатися у воді. Категорично забороняється входити у воду і купатися в нетверезому стані. Не можна подавати крики помилкової тривоги.

По закінченню зустрічі дітлахам були роздані буклеті, в яких наочно були описані правила безпечного поводження на воді.

Подібні зустрічі дозволяють з самого раннього віку закласти основи безпечної поведінки, які можуть стати в нагоді дітям у надзвичайних ситуаціях.