Прес-центр15 серпня 2019, 16:08

Георгій Тука обговорив мінну безпеку з учнями Попаснянського району та вручив подарунки

15 серпня з робочим візитом до Попаснянського району прибула делегація з Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на чолі із заступником Міністра Георгієм Тукою. Робочий візит делегації був спрямований на протидію та профілактику мінної безпеки серед дітей, що мешкають вздовж лінії розмежування. Також разом із делегацією до Попасної приїхав директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Делегацію зустрічали виконуючий обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації Роман Колесник, начальник районного відділу освіти Марина Донцова  та представники освітніх закладів Попаснянського району.

Спочатку начальник відділу освіти поінформувала заступника Міністра про стан освіти в районі, кількість внутрішньо переміщених осіб серед учнів, їх  соціальний захист та питання щодо безпеки під час проведення занять.

Безпосередньо зустріч Георгія Туки із дітьми та представниками освітніх закладів відбувалася у залі засідань райдержадміністрації. Заступник Міністра висловив вдячність учням, що під час літніх канікул вони знайшли час приділити увагу мінній безпеці та провів для них невелику обізнавальну лекцію на тему поводження з невідомими предметами, які можуть бути вибухонебезпечні. Потім він вручив дітям подарунки у вигляді щоденників, розмальовок та спеціальної дитячої літератури з відповідною протимінною тематикою.

«Ці підручники розроблювали найкращі фахівці з мінної безпеки задля привернення уваги якнайбільшої кількості дітей до цього питання, бо вони наразі є найвразливішєю категорією місцевого населення», – зазначив Георгій Тука.

В свою чергу Роман Колесник подякував Георгію Туці та делегації за візит і подарунки для дітей, а також висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю. Неоминув він подякувати й за підтримку МТОТу протягом 2017 – 2019 років та за спільну реалізацію на території Попаснянського району проектів з протимінної безпеки.

Завершився візит спільним фото на пам'ять