Прес-центр13 червня 2019, 13:06

Гість із США зустрівся із головою району Сергієм Шакуном

Вже другий рік поспіль освітні заклади Попаснянського району беруть участь у найбільшій освітній волонтерській програмі в Східній Європі GoCamp. Волонтери, що приймають участь у програмі, допомагають школярам долати мовний бар’єр та відкривати для себе світ. Разом із учнями вони створюють креативні проекти, а також вчать їх бути толерантними.

Торік участь у програмі взяла Попаснянська багатопрофільна гімназія №25, а цього року – Попаснянська гімназія №20. Як і минулого року, разом із вчителями іноземної мови гімназії створює мовне середовище для дітей волонтер із Сполучених штатів Terry.

12 червня відбулося перше знайомство маленьких гімназистів із гостем із США, а сьогодні, 13 червня, він зустрівся із головою райдержадміністрації Сергієм Шакуном.

У дружній атмосфері гість разом із директором закладу та вчителем англійської сови поспілкувався з очільником. Він розповів, що вже вшосте приїздить до України приймати участь у програмі і вдруге – у Попасну. Terry вважає, що дітлахи з прифронтових територій в першу чергу потребують такого неформального спілкування.

В свою чергу Сергій Шакун наголосив, що одним із пріоритетних освітніх завдань є максимальне створення мовного середовища для учнів. Адже завдяки цьому учні не лише знайомитимуться із звичаями і традиціями інших народів, так би мовити, з першоджерел, але й завдяки безперешкодному спілкуванню англійською значно розширять горизонти своїх можливостей.