Прес-центр10 жовтня 2017, 12:10

Голова надав роз'яснення з приводу газового питання у Нижнєму та Тошківці

З 06 червня 2017 року чотири населених пункти Попаснянського району – Тошківка, Тошківка-1, Нижнє та Світличне – відрізані від централізованого газопостачання завдяки «дружнім» діям «товаришів» із «руського міру». І лише завдячуючи зусиллям обласної та районної влади, на сьогоднішній день вже погоджено документи на будівництво нової гілки газопроводу до цих населених пунктів з Мирної Долини. Виробники чекають перерахування коштів для виготовлення газової труби високого тиску завдовжки 10 кілометрів, а підрядні організації у будь-який момент можуть розпочати будівництво в п’яти різних точках. Але деякі непорозуміння з боку населення щодо подальших дій влади все ж таки залишаються. 
Саме задля надання відповідних роз’яснень сьогодні, 10 жовтня, голова райдержадміністрації Сергій Шакун зустрівся із представниками місцевої Тошківської та Нижнєнської влади та їхніми місцевими громадськими активістами. Крім того, на зустріч очільник району запросив представників міжнародні благодійні фонди. 
Пояснивши, на якому етапі сьогодні знаходяться роботи з прокладання газопроводу, Сергій Шакун закликав присутніх максимально залучати до роботи в цьому регіоні міжнародні організації. 
«На сьогоднішній день від міжнародних фондів жодна особа із цих чотирьох населених пунктів не отримали ні одного конвектору, ні одного кубометру дров. Коли представники фондів телефонували місцевим мешканцям для надання конкретної допомоги, то вони відмовлялися. Такі дії можна розцінювати виключно як саботаж з боку місцевих органів влади та депутатського корпусу, який налаштовує людей проти діючої влади і забороняє приймати допомогу. А хтось, навіть, чекає приходу «руського міру», – наголосив Сергій Вікторович, – Тож, я всім присутнім пояснюю: у зв’язку із такими діями ми вимушені звернутися до відповідних правоохоронних органів – СБУ, які і перевірять iснуючi факти», – підкреслив очільник. 
Також він наголосив, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста вже зараз готовий надати допомогу дровами.
«Закликаю вас, як представників громадськості, в жодному разі не відмовлятися від допомоги, адже до тих пір, поки буде збудовано новий газопровід, можуть відбутися будь-які форс-мажорні обставини: різке похолодання, затяжні дощі та інше», – додав Сергій Шакун.