Прес-центр8 травня 2019, 09:05

Голова Попаснянської райдержадміністрації продовжує робочі візити до районів-побратимів Західної України

Як повідомлялося раніше, на травневі свята делегація Попаснянського району на чолі із головою Сергієм Шакуном вирушила до західноукраїнських регіонів, з якими протягом останніх чотирьох років було підписано Меморандуми про співпрацю.

Відвідавши Тернопіль та Івано-Франківськ, делегація завітала у Косівський  район Івано-Франківської області. Меморандум між Попаснянщиною та Косівщиною було підписано 24 серпня 2018 року. Він започаткував не лише партнерство у різних сферах життєдіяльності обох районів, але й довів, що Схід і Захід – разом.

Цими днями делегацію нашого району ознайомили із особливостями роботи у сфері освіти у гірській місцевості на базі Яворівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів, презентували їм сучасні методи утримання і розведення овець та кіз, виготовлення молочної еко-продукції у приватному сільському господарстві у селі Яворів та розвиток тут же зеленого туризму. Потім, у Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва, сторони обговорили можливі напрямки співпраці у культурній сфері. Наостанок голова Косівської районної ради Павло Ванджурак та Косівської голова райдержадміністрації Віталій Кічеряк ознайомили Сергія Шакуна та інших членів делегації із соціально-економічним та культурним потенціалом Косівщини.