Прес-центр22 травня 2020, 14:05

Голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко прийняв участь в онлайн-нараді з формування первинної ланки надання медичних послуг в громадах Попаснянського району.

22 травня керівником Луганського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Ігорем Агібаловим організовано проведення онлайн-наради за участю радника Луганського Центру розвитку місцевого самоврядування Ольги Терентьєвої, посадовців райдержадміністрації та керівників закладів охорони здоров’я району.
Основною метою наради стало напрацювання шляхів переходу закладів охорони здоров’я до об’єднаних територіальних громад, які незабаром утворяться в процесі децентралізації. Ігор Агібалов окреслив основні моменти, на які слід звернути увагу в період до підготовки передачі закладів на баланс ОТГ. Насамперед, це підготовка документації щодо майнового комплексу, розробка концепції зі збереження медичних кадрів, аналіз існуючого обладнання та з’ясування потреби його поповнення. В свою чергу Ольга Терентьєва поділилася досвідом проведення цього процесу на прикладі громад з інших регіонів України. Також вона акцентувала увагу учасників наради на основних аспектах законодавства щодо процесу передачі.
Сторони під час обговорення основних моментів передачі, виявили необхідність з’ясування деталей щодо теперішнього та майбутнього ліцензування закладів.
У підсумках наради було вирішено провести детальний аналіз ситуації у зазначених чотирьох напрямках – майновий комплекс, кадровий потенціал, обладнання та ліцензування. Також було вирішено після закінчення карантину організувати робочі візити по обміну досвідом до Біловодської громади та однієї з ОТГ України.
Нарада була змістовною і корисною, висловлюємо щиру подяку Луганському регіональному офісу Програми «U-LEAD з Європою» та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.