Прес-центр8 листопада 2017, 16:11

Голова провів нараду із керівниками фермерських господарств району

08 листопада відбувся семінар-нарада під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна та за участю спеціалістів із землевпорядкування місцевих рад та керівників фермерських господарств.

«Питання, які ми з вами будемо розглядати сьогодні на нараді, є вкрай важливим, – зазначив голова райдержадміністрації, – Адже в більшості своїй Попаснянський район – це аграрний край і від розвитку фермерських господарств залежить і розвиток району в цілому», – додав він.

Основною темою наради стало вирішення організаційних питань по розробці і затвердженню проектів землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв), а саме: проведення розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв) та забезпечення гласності щодо виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) з  подальшим встановленням меж земельних ділянок у натурі (на місцевості). Також обговорювалися питання з оформлення правовстановлюючих документів на землях колишніх колективних сільськогосподарських підприємств не наданих у власність або користування власникам сертифікатів та питання відновлення реєстрації речових прав на нерухоме майно в Попаснянському районі.

За підсумками наради було вирішено долучити до цієї роботи землевпорядників селищних рад району та територіальний орган Держгеокадастру з метою отримання земельно-кадастрової інформації щодо цільового використання земель, виду угідь цих масивів та контурів, які знаходились у користуванні на умовах договорів оренди невитребуваних земельних часток (паїв). Окрім того було вирішено проводити аналогічні щотижневі наради із землевпорядниками місцевих рад району з приводу вище зазначених питань.