Прес-центр3 жовтня 2017, 17:10

Голова райдержадміністрації провів виїзну нараду з приводу підготовки освітніх закладів району до нового навчального року

03 жовтня за ініціативи голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна та за участю керівників районних загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, які мають самостійний баланс та відповідають за проведення капітальних ремонтів своїх закладів, відбулася виїзна нарада.
Метою наради став приклад роботи підрядної організації МПП «Меркурій» на території Попаснянської багатопрофільної гімназії №25, де й відбувався зазначений захід. До речі, ця організація виконує ремонтні роботи на території району вже майже три роки і жодного разу обсяг виконаних робіт та їх якість не були забезпечені в повному обсязі.
Так, на сьогоднішній день з цього приводу відкрито два кримінальних впровадження. Крім того, роботи, які МПП «Меркурій» повинен був виконати до початку навчального 2017-2018 року у більшості шкіл району не виконані. Зокрема, у Мирнодолинській, Троїцькій, Врубівській та Гірській загальноосвітніх школах не встановлені лічильники обліку тепла, у Троїцькій школі не проведено заміну котлу, а в Попаснянській багатопрофільній гімназії №25 з минулого року не в повному обсязі проведено утеплення фасаду й взагалі роботи ведуться вельми повільно.
Спочатку очільник району звернув увагу директорів на якість паркану, який встановлено навкруги гімназії, зауваживши, що, в принципі, технологію з встановлення було дотримано, але, в той же час, запропонував присутнім звернути увагу на проведені роботи з утеплення фасаду школи та ремонту даху.
Перш за все, голова акцентував увагу на тому, що будь-які дитячі заклади, відповідно до санітарних вимог, не можуть бути утеплені скловолокном або пінопластом (а гімназію утеплювали саме скловолокном). Також всі проміжки між утеплюючими матеріалами повинні бути замуровані піною, а між дахом та спорудою не повинно бути зазорів. Окремо він звернув увагу і на неякісні роботи з утеплення фундаменту споруди.
«Я наголошую на тому, що з підрядними організаціями, які не виконують належним чином свої зобов’язання, ми з вами працювати не повинні, – підкреслив Сергій Вікторович, – Тож, прошу вас у майбутньому віднестись дуже відповідально до підбору підрядних організацій і в подальшому ні в якому разі не працювати із МПП «Меркурій»» – додав він.
За підсумками наради було складено відповідний протокол.