Прес-центр28 лютого 2019, 11:02

Голові Попаснянського району Сергію Шакуну урочисто вручили ключі від медичного автомобілю

В рамках реалізації урядової програми «Допомога поруч» сьогодні – 28 лютого – виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь урочисто передав ключі від 11 службових автомобілів для сільських лікарів представникам районів, у яких будуються нові амбулаторії. Серед них були й представники Попаснянського району: очільник Попаснянщини Сергій Шакун та головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Гурова.

Сергій Філь привітав всіх з такою значущою для області подією та зауважив, що для створення якісної сільської медицини необхідно саме будувати нові амбулаторії, а не відновлювати старі вже непристосовані для надання медичних послуг населенню будівлі.

Нагадаємо, ще в минулому році було затверджено проект з будівництва нової амбулаторії у селищі Підлісне Попаснянського району. На сьогоднішній день роботи майже закінчено і наприкінці березня планується відкриття зазначеного об’єкту. В амбулаторії передбачено приміщення для комфортного проживання лікаря та повністю оснащено сучасним медичним обладнанням. Завдяки отриманому автомобілю лікар Підлісного зможе обслуговувати не лише мешканців селища, а й прилеглі до населеного пункту території. Реалізація проекту відбувається на умовах співфінансування з державного та місцевих бюджетів.