Прес-центр20 березня 2018, 12:03

Гості з Костопільщини прийняли участь у фестивалі «Кольори Шевченкової долі»

Незабутні враження отримали гості з Костопільщини під час фестивалю «Кольори Шевченкової долі», присвячений 204 - річниці з Дня народження великого Кобзаря – Тараса Шевченка. Проходив він у великій актовій залі Попаснянського районного будинку культури. Ініціатором свята виступив голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун. 
Окрім гостей з Костопільського району на фестиваль запросили ще одного почесного гостя – президента Національної академії державного управління при Президентові України Василя Куйбіду.
Гості зверталися до присутніх із яскравими промовами про життя, боротьбу та велику поезію Шевченка, вручали дарунки та подяки. 
Святковий захід розпочався скайп-привітанням керівництва Попаснянської та Костопільської райдержадміністрацій. 
Про великого Кобзаря, людину надзвичайної долі й таланту, що здобула світову славу, у своїх виступах розповіли учні майже всіх загальноосвітніх закладів Попаснянського району. Вони читали вірші, співали пісні, презентували театралізовані уривки. Але родзинкою фестивалю стала юна гостя із Костополя – Богдана Клус. Будучи студенткою Рівненського державного гуманітарного університету кафедри театральної режисури, вона майстерно виконувала вірші Кобзаря, Ліни Костенко та авторські. 
Такі заходи та зустрічі поєднують СХІД та ЗАХІД, роблять нас незламними та непоборними. Тож, започаткувавши цю славну подію, ми сподіваємося, що цей фестиваль проводитиметься відтепер щороку.