Прес-центр3 березня 2020, 10:03

Інформує Попаснянський відділ Лисичанської місцевої прокуратури

Двох зухвалих крадіїв, причетних до декількох крадіжок, взято під варту

За процесуального керівництва Попаснянського відділу Лисичанської  місцевої прокуратури повідомлено про підозру двом раніше судимим мешканцям Луганської області у вчиненні таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло (ч. 3 ст. 185 КК України).

Слідством встановлено, що вранці 27.02.2020 року, раніше судимий мешканець м. Стаханова Луганської області, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, вступивши у злочинну змову з раніше судимим неповнолітнім мешканцем м. Попасна, проникли в один з приватних будинків смт. Врубівка Попаснянського району, звідки скоїли крадіжку грошових коштів та майна на загальну суму 19980 гривень, 1700 російських рублів та 201 долар США.

В ході реалізації оперативної інформації співробітниками Попаснянського ВП ГУНП в Луганській області вказані особи затримані відразу після вчинення злочину в порядку ст. 208 КПК України, у них вилучено викрадене майно та їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

У подальшому, 29.02.2020 року ухвалою слідчого судді Попаснянського районного суду Луганської області підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів.

Крім того, на цей час вказані особи перевіряються на причетність до  вчинення інших аналогічних крадіжок з приватних будинків в інших населених пунктах Луганської області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років позбавлення волі.

Прокурор відділу Олександр Суббота