Прес-центр11 cічня 2019, 10:01

Інклюзія: обмін досвідом та практичними навичками - в Попаснянському районі пройшов семінар-тренінг для корекційних педагогів

10 січня фахівці Інклюзивно-ресурсного центру Попаснянського опорного навчального закладу «Попаснянський загально-навчальний заклад №1» провели семінар-тренінг «Технології корекції сенсорного розвитку». До участі у семінарі запросили асистентів вчителів, асистентів вихователів, психологів, логопедів, дефектологів, які викладають у навчально-освітніх закладах Попаснянського району.

В ході семінару його учасники обмінювалися досвідом з питань створення сенсорної кімнати-середовища розвитку органів чуття дітей, а також методи корекційної роботи з використанням пісочної терапії, кінетичного піску, полімерної глини, батуту. Не останнє місце під час заходу зайняла й практична робота з питань проведення корекційних занять шляхом використання балансиру, тактильної доріжки, утяжених жилетів та ковдри, сухого душу та басейну тощо.

За підсумками семінару-тренінгу учасники отримали практичні навички, знання та уміння, які можна буде використовувати під час занять у сенсорних кімнатах з сенсорним обладнанням.