Прес-центр5 квітня 2019, 08:04

Ірина Фріз зустрілася з ветеранськими організаціями Луганщини

Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз у рамках робочої поїздки провела зустріч з представниками ветеранських організацій Луганської області.

У заході також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Ольга Лішик та Юрій Клименко, заступник Міністра Олександр Терещенко, представник Луганської області у громадській раді при Міністерстві у справах ветеранів Володимир Правенький.

Під час зустрічі обговорено проблемні питання, які виникли у ветеранів та їх сімей. Зокрема, йшлося про надання медичних послуг ветеранам,  забезпечення їх необхідними ліками, реабілітацію та  працевлаштування.

Ольга Лішик подякувала Ірині Фріз за увагу до Луганської області та підтримку ветеранів, які тут проживають. Вона також звернула увагу на проекти з національно-патріотичного виховання, що втілюються в області протягом останніх років. Це мистецькі та культурні заходи, а також освітні, культурні та професійні обміни у рамках проекту «Змінимо країну разом!», до якого долучилися вже понад дві тисячі учасників з Луганщини та Львівщини. Робота обласної влади у цьому напрямі продовжиться.

За словами Олександра Терещенка, необхідно приділити окрему увагу патріотичному вихованню молоді.

«Ми маємо виховувати наших дітей, наступні покоління саме на ваших прикладах, на тому, що державу потрібно захищати», – зауважив він та додав, що навчальні заклади мають більше приділяти уваги інформуванню учнів про війну на сході України та про героїв, які віддали свої життя, захищаючи нашу державу.

Окреслюючи форму роботи з громадськими організаціями заступник Міністра наголосив, що вони повинні бути не лише рупором проблем в регіоні, а й джерелом ідей щодо їх вирішення.

За результатами спілкування Міністр взяла до уваги згадані проблеми. Наступним кроком буде їх аналіз та робота над алгоритмом їх вирішення.

Ірина Фріз підкреслила, що Міністерство у справах ветеранів України готове до відкритої та чесної розмови з усіма ветеранськими організаціями.