Прес-центр14 липня 2018, 21:07

Ірина Геращенко ознайомилася з відновленням зруйнованої війною інфраструктури Луганщини

Сьогодні, 14 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з першим віце-спікером Верховної Ради України, членом гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську Іриною Геращенко, народним депутатом України Іриною Фріз, представниками Командування ОС, керівниками правоохоронних органів, сфер оборони та цивільного захисту Луганської області оглянули хід робіт з відновлення об′єктів інфраструктури, зруйнованої внаслідок воєнних дій.

Гості ознайомилися з ходом капітального ремонту шляхопроводу через залізницю у м. Попасній. Ця ділянка автошляху має велике значення для місцевих мешканців. Замовником робіт є Служба автодоріг у Луганській області, а виконавцем - 19-й окремий мостовий загін 26 об'єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту. У листопаді планується введення об'єкту в експлуатацію.

Також відвідали відбудований міст через р. Лугань у с. Троїцьке, що на лінії розмежування.

Очільник області висловив подяку Ірині Геращенко та Ірині Фріз за піклування про жителів Луганщини та особливу увагу до проблем регіону.

Ірина Геращенко приділила окрему увагу питанню безпеки людей, які проживають вздовж лінії зіткнення. Одним з головних пріоритетів залишається мінна безпека, тому роботи з гуманітарного розмінування проводяться постійно. З початку АТО дотепер піротехнічними підрозділами ДСНС України здійснено 5748 виїздів, обстежено 5592,3 га території, виявлено і знищено 67243 вибухонебезпечних предметів.

Щодня в області до робіт з розмінування залучається 4 піротехнічні розрахунки, обстежується по 2 га території та виявляється по 10-20 вибухонебезпечних предметів.