Прес-центр17 березня 2020, 11:03

Карина Кошелєва: Закликаю жителів Попасянського району з усією відповідальністю поставитися до загрози зараження коронавірусом

Карина Кошелєва: Закликаю жителів Попасянського району з усією відповідальністю поставитися до загрози зараження коронавірусом і не нехтувати рекомендаціями та настановами. Адже кожен з нас власними зусиллями може зробити внесок і вберегти своє здоров'я  і здоров'я інших.

З надією на розуміння та співпрацю звертаюся до тих жителів, хто нещодавно повернувся з закордону: самоізолюватися на 14 днів, оскільки інкубаційний період коронавірусу досить тривалий і симптоми можуть проявитися не одразу. За перших же симптомів  у Вас чи родичів, чи знайомих, сусідів звертайтеся до  своїх сімейних лікарів.

Також одним із головних завдань на сьогодні є належні профілактичні заходи з метою запобігання можливого поширення коронавірусу на території нашого району. Гігієна рук і дотримання дихального етикету (кашель в лікоть або в одноразову серветку), є важливими діями, які все можуть попередити інфекцію. Щоб уберегти себе і свою сім'ю від вірусів, можна і потрібно провітрювати та робити генеральне прибирання свого помешкання. Зовсім не обов'язково купувати спеціальну хімію в магазині, ефективні дезінфікуючі засоби є майже у кожного в будинку. Це перекис водню, оцет, лимон, нашатирний спирт.

Якщо ж людина захворіла, або відчуває, що починає хворіти, їй краще ізолюватись, щоб не бути джерелом інфекції для інших. Яка б там не була робота, краще взяти лікарняний або працювати дистанційно.

Як зазначають медики, головне наше завдання – вберегтися від вірусу, не допустити його розповсюдження.

Тож, сподіваюся на Вашу витримку, зібраність, толерантність, відповідальність перед своїми сім'ями та оточуючими. Подбайте про власну безпеку, безпеку своїх дітей та старшого покоління, відмовтесь від масових зібрань, від відвідування громадських місць та релігійних закладів.

Впевнена, що всі ми єдині у своєму бажанні здолати це непросте випробування і свідомо підійдемо до виконання рекомендацій і заходів безпеки.